Nationaal Jeugd Ontbijt
Een lege maag heeft geen oren!

 

 


Jacques G.M. Hendrikx –innovatief ondernemer – idealist.

Na mijn opleiding aan de Nijenrode University (International Business School) ben ik diamantair geworden; van 1974 tot 1982 was ik in loondienst als export manager voor een Zwitsers export bedrijf. Daarna ben ik mij bezig gaan houden met het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van technische en sociale innovaties.

Op basis van “Bio-mimi-cri” werk ik nu aan de combinatie van inktbeveiliging ter voorkoming van kledingdiefstal “CombiClip” met RFID, waarmee het hele Supply Chain Management Systeem bij Europese kledingfiliaalbedrijven wordt geoptimaliseerd. www.combitrack.net

Op 50 jarige leeftijd heb ik in 1998 de bouw van een schooltje in ZO India in Thiruvertriyur geïnitieerd. In 1999 gestart met 27 leerlingen; nu zitten er 572 scholieren op deze school. Daarmee heb ik iets aan educatie mogen bijdragen.

Van 2009-2014 ben ik Voorzitter geweest van het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch (FOH). Ik heb in de periode het FOH jeugdorkest en het componeren van de Brabant Symfonie geïnitieerd. Daarmee heb ik iets aan cultuur mogen bijgedragen.

Vanaf 2015 ben ik Voorzitter van het Dierentehuis ’s-Hertogenbosch. Hier houd ik mij bezig met Dierenwelzijn. Daarmee mag ik iets bijdragen aan natuur.

Met het Nationaal Jeugd Ontbijt wil ik de oplossing aanreiken om iedere scholier d.m.v. een voedzaam ontbijt een solide basis te geven voor een leerzame en welbestede dag.

Als idealist geloof ik in de “Kracht van het Individu” op basis van synchroniciteit!

De motivatie van het bestuur