Jos Lutterman

Secretaris Nationaal Jeugd Ontbijt

Na mijn studie BE ben ik enthousiast begonnen aan een carrière bij de Rabobank. Daarbij kreeg ik de kans om in meerdere landen ter wereld een bijdrage te leveren aan uitbreiding van Bancaire Dienstverlening voor MKB en privé personen. Uiteindelijk was ik werkzaam als business controller; een job waarin ik mijn maatschappelijke gedrevenheid minder kon invullen. Zo ging ik mij steeds meer afvragen wat mijn maatschappelijke bijdrage nu eigenlijk werkelijk was.
Een maatschappelijke bijdrage kon ik wel leveren via vrijwilligerswerk. Als voorzitter van de Medezeggenschapsraad van Kindercampus Molenpark te Utrecht – de school van mijn dochters – kon ik van dichtbij meewerken aan iets dat echt belangrijk is: een omgeving waar kleine kinderen veilig kunnen opgroeien. Daarvoor moet er op verschillende niveaus samengewerkt worden en bovendien zijn scholen in hun ontwikkeling vaak op zichzelf aangewezen. Zo zien we in heel Nederland de kansenongelijkheid toenemen. En daaraanwilde ik vanuit mijn passie en maatschappelijke betrokkenheid daadwerkelijk iets gaan doen!
In 2020 kwam voor mij de ommekeer. Ik besloot mijn enthousiasme voor gezond eten en mijn ambitie om een bijdrage te leveren aan de oplossing van toenemende kansenongelijkheid te combineren via mijn initiatief LunchMaatjes. Met LunchMaatjes strijden we vóór een beter eetpatroon en tégen de toenemende kansenongelijkheid bij de Nederlandse jeugd door ervoor te zorgen dat alle kinderen op de basisschool dagelijks toegang krijgen tot een gezonde lunch. Op basisschool Kindercampus Molenpark te Utrecht verzorgen we nu iedere schooldag een gezond ‘10-uurtje’ (een snack met verse groente en fruit) en de ‘zelfsmeerlunch’ waarbij kinderen, onder begeleiding van pedagogisch onderlegde vrijwilligers, zelf hun gezonde lunch kunnen samenstellen.
Om dit initiatief te kunnen uitbreiden naar nagenoeg alle basisscholen in Nederland zijn we op zoek gegaan naar partners. En zo kwamen we in september 2021 in contact met Jacques Hendrikx en de Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt. Het is geweldig om andere idealisten tegen te komen die willen strijden tegen armoede en kansenongelijkheid door ervoor te zorgen dat kinderen gezond kunnen eten en daarmee een betekenisvolle én leerzame dag beleven. Een samenwerking was dan ook snel beklonken; we strijden er gezamenlijk voor dat kinderen in heel Nederland toegang krijgen tot een gezond ontbijt én een gezonde lunch. Om deze samenwerking te formaliseren ben ik van harte ingegaan op de uitnodiging van Jacques Hendrikx om toe te treden tot het bestuur van Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt. Samen gaan we het verschil maken!
Nationaal Jeugd Ontbijt

Onze locatie

Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt
Taalstraat 40
5261BE VUGHT
Noord-Brabant

Contact

+31 (0)6 - 531 871 33

info@nationaaljeugdontbijt.nl
www.nationaaljeugdontbijt.nl

Algemeen

Bank: IBAN NL31RABO0310419867
Kamer van Koophandel: 65730925
ANBI: Juli 2016 verleend.
BTW: NL8562.34.783.B01
Alle rechten voorbehouden © , Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt.
Website beheer en onderhoud door LinQxx.