Stichting Nationaal
Jeugd Ontbijt

Een lege maag heeft geen oren!

Onze mensen

Iedereen die zich inzet voor de Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt, probeert steeds opnieuw om de belangen van de kinderen in Nederland op de kaart te zetten. Het zijn professionals, met een passie voor onderwijs en betrokken vrijwilligers met een hart voor kinderen én voor onze maatschappij. Stuk voor stuk vinden zij het belangrijk dat kinderen en jongeren ’s morgens niet zonder eten te deur uitgaan. Samen met onze vrijwilligers en sponsoren kunnen wij het verschil maken. Samen kunnen wij kinderen die goede start bieden! En aan onze sponsoren zeggen wij: Hartelijk dank voor uw grote betrokkenheid!
Jacques Hendrikx
Voorzitter
Jelleke Lenglet
Secretaris
Thirza Veenstra
Social Media & Content
Nico Prevoo
Accountant
Brigitte de Laat - Young
Voedingsdeskundige

Jacques Hendrikx,

ondernemer en idealist.

Na mijn opleiding aan Nyenrode University (International Business School), werd ik diamantair. Van 1974 tot 1982 werkte ik als exportmanager – met een accent op Scandinavië - bij een Zwitsers bedrijf in briljanten juwelen. Daarna richtte ik mij op het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van technische en sociale innovaties. Op basis van “Bio-mimi-cri” werk ik momenteel aan de combinatie van inktbeveiliging ter voorkoming van kledingdiefstal “CombiClip” met RFID (Radio Frequency Identification – chiptechnologie), waarmee het gehele Supply Chain Management Systeem (Track & Trace) binnen Europese Kleding Filiaal Bedrijven wordt geoptimaliseerd.
Op mijn 50ste verjaardag in 1998, heb ik de bouw van een schooltje voor kasteloze scholieren in Zuidoost India in Thiruvertriyur geïnitieerd. In 1999 gingen we van start met 27 scholieren; 20 jaar later in 2018 telde de school meer dan 1.000 kinderen. In al die jaren konden enkele duizenden kinderen hun diploma behalen en daarmee de start maken bij de verdere opbouw van een solide bestaan. Ik prijs mij gelukkig dat ik een kleine bijdrage aan hun educatie heb mogen leveren.
Van 2009 tot 2014 was ik voorzitter van het Filharmonisch Orkest ’s Hertogenbosch (FOH). In die periode mocht ik de initiator zijn van het FOH Jeugd Orkest en het componeren van de Brabant Symfonie. Op die manier heb ik een bijdrage mogen leveren aan cultuur.
Van 2015-2017 was ik voorzitter van het Dierentehuis ’s Hertogenbosch. In die periode nam ik het initiatief tot de beleidsnotitie “Dierenwelzijn in ’s-Hertogenbosch”. Daarmee heb ik iets mogen bijdragen aan de natuur.
In 2016 was ik de initiatiefnemer van de Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt. Het Nationaal Jeugd Ontbijt stelt zich ten doel om kinderen die om allerlei redenen zonder ontbijt aan hun dag moeten beginnen, elke week opnieuw van 7 gratis voedzame ontbijtjes te voorzien. Dit biedt hen een solide basis voor een dag waarin zij zich kunnen ontwikkelen op een manier waar zij recht op hebben. Daarmee mag ik iets bijdragen aan het welbevinden van jonge scholieren.

Als idealist geloof ik in “de kracht van het individu”: hoe één enkel mens met het hart op de juiste plaats iets teweeg kan brengen in de levens van anderen. Ik geloof in synchroniciteit: toeval die een betekenis heeft.

ONZE FILOSOFIE

‘IEDER KIND HEEFT ELKE DAG RECHT OP EEN GEZOND ONTBIJT’

Het ontbijt is de bouwsteen van een productieve dag. Een goede basis voor een fijne dag die kinderen de kans biedt zich te ontplooien. Een dag vol plezier, nieuwe ontdekkingen en leuke contacten. Een dag waarop zij zorgeloos kind mogen zijn.
Ieder kind heeft iedere dag recht op een gezond ontbijt
Nationaal Jeugd Ontbijt

ONZE LOCATIE

Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt
Taalstraat 40
5261BE VUGHT
Noord-Brabant

ALGEMENE INFORMATIE

Bank: IBAN NL31 RABO 0310 4198 67
Kamer van Koophandel: 65730925
ANBI: Juli 2016 is de ANBI status verleend.
BTW: NL8562.34.783.B01

Alle rechten voorbehouden © , Nationaal Jeugd Ontbijt.
Website beheer en onderhoud door LinQxx
Website beheer en onderhoud - LinQxx