Stichting Nationaal
Jeugd Ontbijt

Een lege maag heeft geen oren!
15 september 2018

Samenzijn en samenwerken: frisdenkers slaan de handen ineen

Het eerste NJO-congres is soepeltjes verlopen

VUGHT. Zaterdag 15 september, 8:30 ‘s-ochtends. Met koffie, thee en lekkers worden de eerste gasten ontvangen in Kloosterhotel ZIN. Met een hartelijke lach en een stevige handdruk begroet Jacques Hendrikx, voorzitter van Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt, de gasten die zich hebben opgegeven om zich op deze zonnige dag in te zetten voor de stichting en haar missie: ieder kind iedere dag van een goed ontbijt kunnen voorzien.

Het gezelschap komt van heinde en verre – zelfs zo ver als Zuid-Duitsland – en brengt een bont palet aan ervaring en kunde met zich mee. Ook heeft iedereen een zelfgemaakt lunchpakketje meegenomen; niet om ‘s-middags zelf op te smikkelen, maar om te delen met een ander. Een mooie, haast symbolische daad, die goed aansluit bij een van de kerngedachtes van het Jeugdontbijt, door een van de gasten treffend omschreven als “sharing is caring”.

In verschillende brainstormsessies steken al deze mensen van diverse achtergronden de koppen bij elkaar en denken samen na over hoe het Jeugdontbijt kan bijdragen aan een mooiere samenleving. Een samenleving die betrokken is, aandacht voor een ander heeft en durft te delen. Een samenleving die kinderen alle kansen biedt om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien.

Naast boeiende brainstormsessies komen er inspirerende sprekers aan het woord, met bijzondere verhalen over bijvoorbeeld de kracht van compassie en het belang van het bundelen van kennis en expertise. Maar ook over de kracht van het individu; hoe één enkel mens met het hart op de juiste plek een enorme verandering teweeg kan brengen in de levens van anderen.

Buiten in de weelderig groene tuinen, tussen de oude en hoge bomen, hebben de gasten vervolgens de tijd om alles even te laten bezinken. Daar wacht een professionele yoga-instructrice op ze, die de mensen meeneemt in een wereld vol rust en ontspanning. Binnen, tussen de witte muren van het kloosterhotel, zijn de zaadjes van inspiratie geplant. Buiten krijgen ze de tijd om wortel te schieten.

Een lange, enerverende dag verder hebben alle gasten het kloosterhotel weer verlaten. Samen zijn er stevige discussies gevoerd, prachtige woorden gesproken en goede lessen geleerd. Samen zijn er belangrijke stappen gezet op weg naar dat oh-zo bewonderenswaardige doch ook noodzakelijke streven: Ieder kind, iedere dag, een gezond ontbijt.

Deel dit bericht op social media!

Nationaal Jeugd Ontbijt

Onze locatie

Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt
Taalstraat 40
5261BE VUGHT
Noord-Brabant

Contact

+31 (0)6 - 531 871 33

info@nationaaljeugdontbijt.nl
www.nationaaljeugdontbijt.nl

Algemeen

Bank: IBAN NL31RABO0310419867
Kamer van Koophandel: 65730925
ANBI: Juli 2016 verleend.
BTW: NL8562.34.783.B01
Alle rechten voorbehouden © , Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt.
Website beheer en onderhoud door LinQxx.